Δημιουργική Απασχόληση Μελών

Ένας από τους σκοπούς του συλλόγου μας είναι η ψυχολογική στήριξη και δημιουργία εξωστρέφειας των μελών μέσω κοινωνικοποίησης, κοινών δραστηριοτήτων και εκδρομών.

Προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης που απευθύνονται σε όλα τα μέλη του συλλόγου μας.

Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι είναι ένας τρόπος κάλυψης ενός μέρους του ελευθέρου χρόνου των μελών μας, ξεδιπλώματος δεξιοτήτων, ανάπτυξης φιλίας και δεσμών ανάμεσα στα μέλη μας.

Απευθυνθήκαμε σε μέλη του συλλόγου και σε γνωριμίες που είχαμε. Ανταποκρίθηκαν κάποια άτομα στο κάλεσμα για δημιουργία ομάδας μαθημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, θεατρικής ομάδας, χορωδίας, ζωγραφική σε πέτρα, κατασκευή μάσκας, κατασκευής πασχαλινών λαμπάδων και κατασκευής διακοσμητικών στεφανιών.

Θέλουμε και φέτος να δημιουργήσουμε ομάδες απασχόλησης.

Πολλά μέλη του συλλόγου μας παρακολουθούσαν και παρακολουθούν το πρόγραμμα ημέρας της ΕΠΑΨΥ. Όμως δικαίωμα συμμετοχής έχουν, δυστυχώς, για ένα χρόνο. Μπαίνει θέμα: που θα απασχοληθούν αυτά τα μέλη μας; πως θα διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους;

Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας μιας λέσχης που θα έχει εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Υπάρχει ανάγκη εθελοντών διαφόρων ειδικοτήτων.

Φέτος πιστεύουμε, ότι θα ξεκινήσουν μαθήματα ηλεκτρ. υπολογιστών, θεατρικής ομάδας, διάφορες ομάδες κατασκευών, μαθήματα φωτογραφίας, χορωδίας, χορού, μαθήματα Αγγλικών, Γαλλικών.

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες
  • Το μέλος του Συλλόγου μας Σεισάκης Ευτύχης, από το 2015 παραδίδει δωρεάν μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στα μέλη του ΣΟΦΨΥ ΒΑ Αττικής.
  • Οι εγγραφές γίνονται το Δεκέμβρη, ακολουθούν τα μαθήματα το πρώτο τετράμηνο κάθε έτους δυο φορές/μήνα Τετάρτη 16-18 μ.μ. στην έδρα του Συλλόγου στο Μαρούσι, με σημειώσεις και πρακτική εξάσκηση.
  • Τα μαθήματα παρακολούθησαν μέχρι σήμερα συνολικά 10 λήπτες και 12 φροντιστές κάθε ηλικίας από 20-75 ετών.
Κοινωνικοποίηση

O σκοπός του συλλόγου μας είναι η κοινωνικοποίηση, η επανένταξη, η ενδυνάμωση των μελών με ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοεκπαίδευση.
Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, ο σύλλογος μας παρέχει θεραπευτικές, κοινωνικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες δια μέσω των ομάδων, οι οποίες λειτουργούν καθόλη τη διάρκεια του έτους, με έμπειρους ψυχολόγους, κοιν. λειτουργούς και ψυχιάτρους. Η θεατρική μας ομάδα συμμετέχει κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα, όπου και μας φιλοξενεί.
Οι εκδηλώσεις στην έδρα του συλλόγου, οι εκπαιδευτικές εκδρομές, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, εκθέσεις, η συνεργασία με άλλους φορείς, όπως γραφείο υποστηριζόμενης εργασίας, ΚοιΣΠΕ, βοηθούν στην κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη.

Αν διαμένετε στην ΒΑ Αττική και επιθυμείτε, μπορείτε να μας επισκεφθείτε  σαν φίλος και να προσφέρετε  εθελοντικά ή να συμμετέχετε  στις ομάδες μας.
Είμαστε ανοιχτοί και σας περιμένουμε.