ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ 10.00ΠΜ-18Μ.Μ- ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ- Career Fair.4all 2019

5 λόγοι για να έρθεις στο Career Fair.4all, Ημέρα Καριέρας για άτομα με αναπηρία

Από neolaia.gr Team • 4 Απριλίου 2019

Το Career Fair 4 all επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά και είναι έτοιμο να υποδεχτεί και να δώσει επαγγελματικές ευκαιρίες στα άτομα με κάποια μορφή αναπηρίας.

Το Career Fair 4 all όμως είναι εδώ για να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας

Τι είναι το Career Fair 4 all;

Είναι μια πρωτοβουλία, της ethelon, που ξεκίνησε το 2015 και εστιάζει στα άτομα με κάποια μορφή αναπηρίας. Απώτερος σκοπός αυτής της κίνησης είναι να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στον επαγγελματικό τομέα. Εταιρείες και φορείς δίνουν το παρόν, προσφέροντας στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μαζί τους και να αλληλεπιδράσουν με στόχο την ένταξή τους στην ελληνική αγορά εργασίας. Κάθε συμμετέχουσα εταιρεία διαθέτει το δικό της περίπτερο, αναμένοντας να συνομιλήσει με τους υποψήφιους της πάνω στο ζήτημα των προοπτικών εργασίας. Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 17 Απριλίου στην Τεχνόπολις στο Γκάζι από τις 10:00 έως 18:00.

Γιατί να έρθω;

Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να αναρωτηθεί «γιατί να κάνω αίτηση στην εκδήλωση αυτή;». Όπως προαναφέρθηκε η ημέρα αυτή είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στα άτομα με κάποια μορφή αναπηρίας. Τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κανείς είναι πολλαπλά.

Επικοινωνία:

Με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, έχουν το προνόμιο να έρθουν σε επαφή με εταιρείες και φορείς και να συζητήσουν για τα επαγγελματικά όνειρά τους. Μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να αλληλεπιδράσουν με στόχο την ένταξή τους στην ελληνική αγορά εργασίας.

Εκπαιδεύσεις:

Λίγο καιρό πριν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν ορισμένες εκπαιδεύσεις. Οι εκπαιδεύσεις αυτές θα μπορέσουν να μυήσουν καλύτερα τους υποψήφιους στον επαγγελματικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα θα μπορέσουν να ανακαλύψουν τις δεξιότητες τους και να προσδιορίσουν την επαγγελματική τους κλίση, να μάθουν τα πάντα γύρω από τις συνεντεύξεις αλλά και πώς μπορούν να συντάξουν σωστά το βιογραφικό τους. Ακόμη θα ενημερωθούν για ό,τι είναι σχετικό με το νομικό πλαίσιο και φυσικά θα γνωρίσουν τα Ψηφιακά Μέσα και το Μάρκετινγκ. Έτσι θα εξοικειωθούν καλύτερα και θα προετοιμαστούν κατάλληλα για την ομαλότερη ένταξη τους στον εργασιακό χώρο.

Επαγγελματική αποκατάσταση:

Έπειτα, λοιπόν, από την πραγματοποίηση των εκπαιδεύσεων, στις 17 Απριλίου φορείς και εταιρείες θα βρίσκονται στο περίπτερό τους αναμένοντας να έρθουν σε επαφή με τους αιτούντες. Με λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη άνεση θα μπορέσουν να συζητήσουν. Δίνεται η δυνατότητα, λοιπόν, στους αιτούντες να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας, όπου μπορούν να αξιοποιήσουν και να εξελίξουν τα ταλέντα τους. Από την άλλη πλευρά η εταιρείες γνωρίζουν από κοντά αυτά τα άτομα και μιλώντας μαζί τους μπορούν να διακρίνουν στα μάτια τους ικανούς και επίδοξους μελλοντικούς εργαζομένους γεμάτους θέληση για επαγγελματική πρόοδο.

Εξέλιξη:

Το Career Fair 4 all συμβάλλει στην επαγγελματική αλλά και την κοινωνική εξέλιξη των συμμετεχόντων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αφενός τα άτομα μπορούν να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους και να επιτύχουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Αφετέρου, μέσω της συνάντησής τους με τους φορείς αλλά και από τις εκπαιδεύσεις έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα πραγματικά τους «θέλω», να αναγνωρίσουν τη μοναδικότητα του εαυτού τους να ενημερωθούν περαιτέρω για κάποια πρακτικά ζητήματα και να μπορέσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο να αποβάλλουν φοβίες και άγχη αποκτώντας περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους.

Εμπειρία:

Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί πάνω από 2.000 συναντήσεις και 11 υποψήφιοι έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά. Είναι μια μοναδική ευκαιρία αλλά και εμπειρία ζωής γιατί έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκπαιδεύσεις, να ενημερωθούν καταλλήλως, να έρθουν σε επαφή με τους συμμετέχοντες φορείς και να μπορέσουν να ανακαλύψουν καλύτερα τον εαυτό τους. Επιπλέον αν μπορέσουν έπειτα από τη συζήτηση με τις εταιρείες να αποκτήσουν εργασία, πέρα από ευχαρίστηση, περηφάνια και ικανοποίηση και την επαγγελματική και οικονομική τους εξασφάλιση, πραγματοποιούν και τα όνειρά τους.

Δήλωσε την συμμετοχή σου εδω https://careerfair4all.com/