ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΟΦΨΥ ΒΑ – ΤΟ ΕΡΓΟ & Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΦΩΝΕΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Παρουσίαση του έργου και της δράσης  του Ελληνικού Τμήματος του  Παγκόσμιου  Δικτύου <<Ακούγοντας  Φωνές>>

Αγαπητοί μας μέλη, φίλοι και επιστημονικοί συνεργάτες,

Με χαρά το Δ.Σ.  του ΣΟΦΨΥ Β/Α  Αττικής,  σας προσκαλεί τo  Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 16,30 μ.μ.   στο ΚΑΠΗ εργατικών Πολυκατοικιών Αμαρουσίου, στην  συνοπτική παρουσίαση  του έργου και της δράσης  του Ελληνικού Τμήματος του Παγκόσμιου  Δικτύου <<Ακούγοντας  Φωνές>> με ιδιέτερη έμφαση στην ανάπτυξη του θέματος:

Τι σημαίνει ανάρρωση;

Τι σημαίνει ανάρρωση για μένα; Πώς η έννοια της νοείται σε κοινωνικά πλαίσια όπου ιστορίες ζωής πάλλονται για λύσεις σε πραγματικά προβλήματα; Τι περιθώρια μας δίνονται να φανταστούμε την ανάρρωση πέρα από το Dsm, τις διαγνώσεις και τα φάρμακα; Πώς δομούνται οι σχέσεις γύρω από το μίτο της ασθενείας;

Το εργαστήριο/ σεμινάριο θα διερευνήσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την ανάρρωση και τις έννοιες που συνυπάρχουν σε κάθε ορισμό που δίνουμε στοχεύοντας στην έρευνα των προσωπικών μας αντιλήψεων. Η διαδικασία αυτή έχει ως στόχο να συμβάλλει στην αναγνώριση του τρόπου που σκεφτόμαστε για τα πράγματα και τις καταστάσεις, και κατά συνέπεια στη δυνατότητα επιλογής, και ίσως την αποφυγή της κεκτημένης ταχύτητας και της αυτόματης σκέψης, ώστε να καλλιεργήσουμε μια συνθήκη που περιλαμβάνει στον πυρήνα της την παρουσία μας, με επίγνωση, δίπλα στους ανθρώπους μας και στα πραγματικά προβλήματα που προκύπτουν στις σχέσεις μας με τους αγαπημένους μας.

Οι Συγκοινωνίες που εξυπηρετούν είναι  ο ηλεκτρικός , ( στάση Νεραντζιώτισσα), λεωφορεία 550, Α7, και Α8 (στάση ΗΒΗ στην Κηφισίας).

Από το Δ. Σ. του ΣΟΦΨΥ  Β/Α. Αττικής